Kehanet!



Fantastik Dörtlü – Alfa Yayınları
Kısım 7
İzlenimler - Notlar

Geldik Fantastik Dörtlü serisinin altıncı sayısına..


Bu sayı 'maalesef yine' postada geciken orijinal bir fasikülün (#203) araya girmesiyle başlar. Beşinci sayının sonunda Fantastik Dörtlü'nün üç üyesini uzayın uzak bir noktasında, Xandar sakinlerinin yanında, Skrulllar ile mücadele ederken bırakırız. Oysa New York sokaklarına hızlı bir dönüş yaptığımız söz konusu gecikmeli yayınlanan fasikülde ise hayal ettiklerini gerçeğe dönüştürebilen mutant bir çocuğun yarattığı kötücül ayrı bir Fantastik Dörtlü ekibinin bizimkilere kök söktürdüğünü görürüz..

Fantastik Dörtlü standartlarına ve hatta zamanın hikaye kurgusuna göre vasatın birkaç tık altı olan bu öyküde Thing'in 'belki de hiç ölmeyeceğini' ağzından kaçırdığı bir panel dikkatimi çekiyor:




Orijinal fasikülün 1978 senesinde (bizdeki yayın yılı ise 1988) yayınlandığını düşünürsek, Jonathan Hickman'ın otuz küsür yıl sonra okurla buluşturacağı bir Fantastic Four öyküsünde (#605, End of Line), Reed Richards'ın ve baba Nathaniel Richards'ın bin yıl sonrasına yaptıkları zaman yolculuğunda, Thing’in herhangi bir yaşlanma emaresi göstermeden hala ortalıkta olduğu ortaya çıkacaktır..

Dolayısıyla Thing'in kendine dair bu kehaneti (gerçi orijinal panele sadık kalarak mı yoksa konuşma balonuna sığacak şekilde mi çevirildiğini bilemesem de) gerçeğe dönüşecektir..

Acaba Jonathan Hickman bunun farkında mıdır?



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutantın Alpha’sı, Gamma’sı, Omega’sı...

Nils Holgersson ve Morton: Sapasağlam Bir Çocukluk Nostaljisi...

Clone...