Azıcık iffet!



Fantastik Dörtlü – Alfa Yayınları
Kısım 11
İzlenimler - Notlar

Fantastik Dörtlü yazarlarının deşmeyi çok sevdikleri bir mevzu şu Susan ve Namor arasındaki cinsel gerilim. Her ne kadar taraflar sürekli ‘biz dostuz’ kalkanının ardına sığınsalar da Namor’un Susan’a karşı gizlemeye pek de gerek görmediği zaafı hepinizin malumu. Susan tarafında da bu durumunun kesinlikle ve netlikle karşılıksız olduğunu söylemek mümkün değil. Her karşılaşmalarında, aralarında dostluk sınırlarında kabul edilemeyecek tensel bir temas, konuşmalarının satır aralarına gizlenmiş niyetler ve imalar söz konusu. Her görüştüklerinde, geçmişte duygu yoğun yaşananlara Namor’dan gelen hatırlatma ve bunun karşılığında da zayıf, titrek, azıcık zorlansa duvarların yerle yeksan olacağı hissiyatı yaratan Susan'ın itiraz sahnelerini içeren paneller çıkıyor okurun karşısına..

Bilka Yayınları Örümcek Adam Sayı 10

Gerçi bu hususta Reed’in suçu yok da diyemem. Geçiyorum sergilediği işten başını kaldıramayan, ailesini geri plana atmış, ilgisiz koca ve baba profilini, karısının çevresinde dolaşan niyeti belli ve tehlikeli bir alfa erkekle ilgili herhangi bir endişe taşımaz gibidir Reed Richards. Thing bile Namor’un Susan’ı ‘gözleriyle yemesinden’ sıkıntı duyarken, o rahattır bu konuda, geniş mezheplidir. Muhtemelen Namor, Baxter binasındaki o türlü çeşit elektronik ıvır zıvırlarından birine dokunsa kendisine daha sert tepki verecektir..



Alfa Yayınları Fantastik Dörtlü serisinin 9. sayısında yeralan 219. fasikülün yazarı Doug Moench ise bu ilişkiyi bir seviye öteye, flörtleşmeyi Reed’in gözlerinin önüne taşır. Bill Sienkiewicz’in çizdiği bu panel de Reed’in ‘Sen nasıl erkeksin!’ hanesine bir çentik daha attırır..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutantın Alpha’sı, Gamma’sı, Omega’sı...

Nils Holgersson ve Morton: Sapasağlam Bir Çocukluk Nostaljisi...

Clone...