NTV Yayınları’na Çağrı!



CNBC-e kanalında gösterilmeye başlanacak olan Phantom dizisinin reklamını, biz çizgiroman okurlarının alıştığı ve sevdiği Kızılmaske adıyla hem de zamanında Tay Yayınları’nın kullandığı yazı karakteriyle yapılması beni çok sevindirdi.




NTV yayın grubundan çıkan çizgiromanlardaki albüm tercihleri için çok şey söylenebilir ama kitap kalitesine çizgiroman sevdalıları olarak tek bir sözümüz olamaz. Klasikleri çizgiroman olarak okumaktan açıkçası çok fazla keyif alamasam da çizgiroman senaryolarının özgün doğasına daha yakın olan polisiye klasiklerinden uyarlanan çizgiroman albümlerini zevkle okuduğumu belirtmeliyim.

NTV Yayınları’nın illa ki gündeme aldıkları, yayınlayacakları, öngördükleri format vs. ile ilgili danıştığı değerli insanlar vardır. Ve fakat NTV yayın grubu olarak çizgiroman yayınına devam etmeyi düşünüyorlarsa, hatta bir atılım yapmayı arzuluyorsa, Kızılmaske’yi ve Mandrake’yi o çok beğendiğimiz kaliteleriyle (ve boyutlarıyla) birer arşiv dizisi olarak Türk çizgiroman okurlarına sunmayı düşünmezler mi acaba?

Bakın çizgiroman forumlarına, bu albümleri iştahla bekleyen bir kitle söz konusu.




NTV grubunun televizyon ve dergi reklamı gibi pazarlama olanaklarını düşündüğümde, kronik çizgiroman okurlarının dışında, bir zamanlar ellerinden Kızılmaske ya da Mandrake albümleri düşmeyen binlerce insanımızdan geri dönüş olacağına inanıyorum. Arkasına NTV grubunu alan Macbeth çizgiroman albümü, 50.000 gibi günümüz çizgiroman piyasasının hayal dahi edemeyeceği rakamlara ulaşabildiyse, Kızılmaske ve Mandrake’nin neler başarabileceğini varın siz düşünün.

Proaktif davranıp NTV Yayınları’na bu konuda çağrıda bulundum. Henüz alabildiğim tek yanıt iletimin ilgili birime yönlendirildiği. Ben kulağa kar suyunu kaçırdım, gerisi benim gibi düşünenlerin bu muhtemel yayıncıyı sıkıştırma sıklığına, ısrarcılığına ve inandırıcılığına bağlı...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutantın Alpha’sı, Gamma’sı, Omega’sı...

Nils Holgersson ve Morton: Sapasağlam Bir Çocukluk Nostaljisi...

Clone...