'Kahraman’ Babalar Günü




‘Pizagor ve Deli Saçmaları’nda bu defa bir konuk yazar çıkıyor karşımıza! Konuk dediysem yabancı değil, eşim... Kızımda yüksek ateşle, bende de yüksek endişeyle geçen ilk babalar günüm için eşim aşağıdaki şirin dosyayı hazırlamış. Aslında aklındaki, blogu ‘hack’leyerek bu dosyayı oraya girmekmiş ancak anladığım kadarıyla hiddetimden çekinmiş. Bu arada tersim çok pistir, bu da böyle biline...


‘Kahraman’ Babalar Günü Kutlu Olsun!!!

Çizgi roman dünyasında pek görünen figürler değildir babalar. Öyle ya, birileri kural koyacak, öğütler verecek, kahramanlarımıza “Evlat ben senin yaşındayken….” ile başlayan cümleler kuracak, çizgi roman okuru da bundan hoşnut olacak!?! O yüzden genelde gizli kalırlar, biraz ön plana çıktı mı yazar tarafından yok ediliverirler, hatıraları kalır geriye. Birkaç kahraman babayı anarak babalar gününü kutlayalım istedim.


Jonathan Kent

Baba Kent’den daha baba bir kahraman baba düşünmek zor. Clark ile yaptığı sohbetler, ona iyi bir insan olması için ilham olması ile çizgi roman dünyasının gelmiş geçmiş en sevilen ve iyi babası olma durumunu kimseye kaptırmaz. Clark baba açısından şanslı bir kahramandır. Biyolojik babası Jor-el de kendini oğlu için feda etmemiş midir?

Jonathan Kent


Uncle Ben

Ben Amca, her ne kadar adı “baba” olmasa da Spider’ı Spider yapan, Peter’ın ilham kaynağı, baba figürüdür. Öğüt sevmeyen çizgi roman okuyucusuna aba altından “Büyük güç büyük sorumluluk gerektirir.” demeyi öğretmiştir.

Ben Amca


Komiser Gordon

Bıyıkları ile Hulusi Kentmen’i çağrıştırır Türk okuyucusuna. Gotham City suç şebekelerinin korkulu rüyası Jim Gordon, bir babadır aynı zamanda. Evlat Batgirl bile olsa korunup kollanmalıdır.

Komiser Gordon



Red Arrow

Kızını süperkötü annesinden kurtaran Roy Harper, kızı Lian’ı yalnız büyütmeyi başarmış bir babadır.

Roy Harper



Kızının Kahramanı Babababababa

Kızının en büyük kahramanıdır. Kızı henüz bunu bilmemektedir ama en bi süper en bi süper kahraman babadır. Doğru bildiği her şeyi ona öğretecek, nefes aldığı sürece onu koruyup kollayacak, her düştüğünde yanında olacak, sıcacık elini her seferinde uzatacak, iyi bir insan kahraman bir çocuk yetiştirmek için varını yoğunu ortaya koyacaktır. Bunun böyle olacağını hep biliyordum. Şimdi artık Irmak da biliyor. Babalar günün kutlu olsun kahraman babamız!

Irmak ve 'Bababababababa'sı




Yorumlar

  1. Güzel bir yazı olmuş, yalnız Conan'ın babası Corin'i ve dedesi Connacht'ı unutmuşunuz :)

    YanıtlaSil
  2. Baba Corin'in Conan'ı kucağına alıp 'Bak evladım insan hayatına saygı göstermeli, çalmamalı, çırpmamalı, vatanına milletine faydalı bir insan olmalı, çatalı sol elinle, bıçağı sağ elinle tutmalısın!' şeklinde telkinlerde bulunduğunu pek sanmıyorum ama yine de eleştiriyi yazının sahibine ileteceğim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutantın Alpha’sı, Gamma’sı, Omega’sı...

Nils Holgersson ve Morton: Sapasağlam Bir Çocukluk Nostaljisi...

Clone...