Satır Aralarında Red Sonja

Terry Pratchett’ın o meşhur Diskdünya serisinin ikinci kitabı ‘Fantastik Işık’ı okurken Red Sonja’yı ve geek – nerd cinsel açlığının ortaya çıkardığı cıbıl ve süper seksi çizgi hatunları (ki ön okuma olarak 'Çizgi Hatunlar, Tatminsiz Erkekler Çelişkisi Üzerine' yazısını da önereceğim) düşünmeden edemediğim bir bölüm:



....


Aslında, şu anda Burgaç Ovaları’na doğru dörtnala yol alan kahraman bu tür tartışmalara girmezdi, çünkü onları ciddiye almazdı ve ayrıca bu kahraman aslında bir kadın kahramandı. Kızıl saçlı bir kadın kahraman.

Şimdi, böyle bir noktada insan omzunun üzerinden arkaya, kapak ressamına bir bakış fırlatma ve uzun uzun deriler, yüksek çizmeler ve yalın kılıçlar hakkında konuşmaya başlama eğilimi duyar.

Anlatıya ‘dolgun’, ‘yuvarlak’ ve hatta ‘dik’ gibi sözcükler sızar; ta ki yazar gidip soğuk bir duş alma ve biraz uzanma ihtiyacı duyana kadar.

Bütün bunlar da oldukça aptalcadır, çünkü kılıcıyla hayatını kazanmak üzere yola çıkan bir kadın, özel zevkleri olan müşteriler için hazırlanmış ileri düzey iç çamaşır kataloglarının kapaklarından fırlamış biri gibi görünerek ortalıklarda dolaşmak istemez.

Ah, pekala. Güzelce banyo yapsa, ciddi bir manikürden geçse ve Kahramanlar Sokağı’ndaki Woo Hun Ling’in Oryantal Egzotik ve Savaş Sanatları Eşyaları dükkanında satılan deri sutyenden alıp giyse Kına Saçlı Cadaloz Herrena’nın oldukça çarpıcı görüneceğini itiraf etmek gerekse de, şu anda üzerinde, son derece sağduyulu bir tarzda hafif zincir zırh, yumuşak çizmeler ve bir kısa kılıç vardı.

Tamam, belki çizmeler deriydi. Ama siyah değildi. Yanında bir grup yağız delikanlı at sürüyordu, ama zaten yakında öldürüleceklerinden, muhtemelen tarif etmeye gerek yok. Hiçbirinde kesinlikle hiçbir dik taraf yoktu.

....


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutantın Alpha’sı, Gamma’sı, Omega’sı...

Nils Holgersson ve Morton: Sapasağlam Bir Çocukluk Nostaljisi...

Clone...